Valitse sivu
Oppeja yrittäjälle –  80/20 Manager ja Richard Koch

Oppeja yrittäjälle – 80/20 Manager ja Richard Koch

Vähemmän stressiä kirjan 80/20 Manager opein?

Olisiko 80/20 Manager sellainen kirja, jonka oppeja haluaisit itsenäisen lukemisen lisäksi jakaa KirjaKohtaamossa?
Lue aluksi, miten Atte Nissinen Happiness On Demand -yrityksestä kirjan opit näkee.

80/20 Manager – Richard Koch

80/20 Manager on kirja, joka perustuu Richard Kochin 80/20-periaatteeseen. Tämän, myös Pareton periaatteena (keksijänsä Vilfredo Pareton mukaan) tunnetun periaatteen väite on, että useimmissa tilanteissa 20% toimista tai resursseista tuottaa 80% tuloksista.

Tämä kirja on suunnattu yrittäjille, johtajille ja päälliköille, jotka haluavat tunnistaa omassa työssään ja työpaikallaan tuottavimmat 20% toimenpiteistä ja ajatuksista. Tämä auttaa keskittymään toimivimpiin tehtäviin – niihin, jotka todella vaikuttavat organisaation menestykseen.

Kirja kuitenkin opettaa kenelle tahansa perustavanlaatuisia asioita elämästä: Hyvinvoinnin perustana on ymmärtää, mikä elämässä on aidosti tärkeää ja merkityksellistä. Kun olet tunnistanut nämä asiat, voit keskittyä enemmän niihin ja lisäät omaa onnellisuuttasi. Kirjan esimerkit osoittavat, että keskittyminen olennaisiin asioihin vähentää kiirettä ja luo menestyksekkäämmän elämän työssä ja vapaa-ajalla.

Tee vähemmän, stressaa vähemmän – saavuta enemmän

Kirja korostaa tehokkuuden ja tuloksen optimointia kenties hieman poikkeuksellisinkin keinoin: Vähentämällä kiirettä ja stressiä, olemalla “laiska”, sekä priorisoimalla ja delegoimalla. Kirjasta löytyy konkreettisia esimerkkejä ja tapauksia siitä, miten kyseisiä keinoja on sovellettu menestyksekkäästi liikkeenjohdon eri osa-alueilla.

Kirjan esittämät ajatukset ja esimerkit saavat kuitenkin pohtimaan omaa työelämää ja yrittäjyyttä myös laajemmin. Ja vaikka kirja on suunnattu johtamisen ja työnteon tehostamiseen, se saa ajattelemaan myös elämää työpaikan ulkopuolella.

Mihin kulutan päiväni tunnit? Keskitynkö olennaisiin asioihin? Mistä asioista elämäni oikeastaan koostuu?
Sekä ennen kaikkea: Onko se, mitä teen, tärkeää?

Mikä on tärkeintä elämässä?

Asia, joka meiltä monesti unohtuu, on merkityksellisyys. Teemmekö asioita, jotka ovat meille henkilökohtaisesti tärkeitä, eli merkityksellisiä, vai teemmekö asioita jonkun meistä riippumattoman syyn ohjaamana? 80/20 Manager auttaa avaamaan myös tätä näkökulmaa.
Jo pelkästään ajatusharjoituksena kirjan tarjoamat esimerkit ovat erinomaisia. Itseeni vetosi erityisesti kaksi eri mallia: Ajan arvon ymmärtävä johtaja, sekä “laiska johtaja”.

“Aikarikas johtaja” (Time Rich Manager) pyrkii hallitsemaan aikaansa niin, että hänellä on enemmän vapaa-aikaa mutta silti paraneva tulos.
”Laiska johtaja”, ei ole laiska sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan johtaja, joka tunnistaa, että suurin osa tuloksista tulee vain pienestä osasta toimista. Hän keskittyy olennaiseen ja välttää turhaa kiirettä ja työtä, saaden samalla enemmän aikaan.

Kirjan esimerkit kertovat, että kiireen vähentäminen vain olennaisiin asioihin keskittymällä luo itse asiassa pohjan menestyksekkäälle elämälle sekä töissä, että töiden ulkopuolella.

Merkityksellisyys: Vähemmän stressiä, enemmän onnellisuutta

Tutkimukset osoittavat, että stressin vähentäminen ja ajan vapauttaminen jättävät enemmän tilaa luovuudelle ja ongelmanratkaisukyvylle. Tällä tavoin kiireen vähentäminen ja hyvinvoinnin lisääminen itse asiassa parantavat tulosta, kun annat itsellesi mahdollisuuden luoda uutta.

Rentous ja hyvä olo myös auttavat aivojasi ratkaisemaan ongelmien juurisyyt, sen sijaan että vain reagoisit kunkin hetkisiin välittömiin haasteisiin. Pidän itse kirjan tärkeimpinä oppeina seuraavia asioita:

1. Työ, joka vastaa omia arvoja ja antaa elämälle merkitystä, ei tunnu niin uuvuttavalta. Kun olemme innostuneita siitä, mitä teemme, työ ei enää tunnu pelkältä taakalta, ja jaksamme paremmin päivän päätteeksi. Tunnista siis merkitykselliset asiat työssäsi ja pyri keskittymään niihin.

2. Työ ei kuitenkaan ole koko elämä. Pyri löytämään työssäsi merkityksellisyys, mutta samalla pyri myös vähentämään työhön kuluvaa aikaa. Näin vapautat aikaasi asioille, jotka koet merkityksellisiksi työn ulkopuolella. Näitä meidän jokaisen on helppo luetella: Perhe, ystävät, oman hyvinvoinnin edistäminen esim. Liikunnalla, jne. Nämä ovat asioita joilla loppujen lopuksi on oikeasti merkitystä elämässä.

Yhteenveto

Kirjan opit auttavat keskittymään olennaiseen ja elämään tasapainoista ja onnellista elämää, joka perustuu omiin arvoihin ja merkityksellisyyteen.

  • Elämän perusperiaatteet: Hyvinvoinnin ja menestyksen perusta on ymmärtää, mikä elämässä on todella tärkeää ja merkityksellistä. Kun löydämme nämä asiat, voimme keskittyä niihin enemmän.
  • Stressin vähentäminen ja rentoutuminen: Kiireen vähentäminen ja hyvinvoinnin lisääminen eivät ainoastaan paranna tuloksia, vaan ne myös luovat pohjan menestykselliselle elämälle sekä työssä että sen ulkopuolella.
  • Työn ja elämän tasapaino: Työ on tärkeää, mutta sen ei tulisi hallita koko elämäämme. Tärkeää on löytää tasapaino työn ja muiden merkityksellisten asioiden, kuten perheen ja hyvinvoinnin, välillä.

Kirjoittaja

Atte Nissinen on yrittäjä ja freelance-kirjoittaja, joka haluaa auttaa ihmisiä elämään onnellista elämää. Hänen Happiness On Demand -yrityksensä missiona on ehkäistä ja hoitaa stressiä, ahdistusta, sekä masennusta maailmanlaajuisesti.

Atte kirjoittaa nettisivuillaan happyondemand.com suosittua blogia, jossa jakaa testattuja ja hyväksi havaittuja ohjeita henkiseen hyvinvointiin. Hän on myös kirjoittanut onnellisuudesta kirjan, joka on saatavilla Amazonista.

Yhteystiedot:
Verkkosivut: https://happyondemand.com/
Kirja: Happiness on Demand: 3 Simple Steps to Overcome Negative Thoughts and Emotions, and Create a Life Filled with Joy

Tervetuloa KirjaKohtaamoon

Tervetuloa KirjaKohtaamoon

KirjaKohtaamossa jaetaan ajatuksia tietokirjoista

Haluaisitko päästä jakamaan lukemasi tietokirjan herättämiä ajatuksia ja oppia lisää yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa?

KirjaKohtaamo kokoaa yhteen omasta ja yhteisönsä hyvinvoinnista kiinnostuneet tietokirjojen lukijat, jotka haluavat syventyä kirjojen tarjoamiin oppeihin ja harjoituksiin.

KirjaKohtaamossa ei tarvitse olla himolukija – tärkeintä on uteliaisuus ja halu jakaa oivalluksia muiden kanssa.

Pienessä, 4-7 hengen ryhmässä pääset keskustelemaan valitun kirjan herättämistä ajatuksista ja kokeilemaan sen tarjoamia harjoituksia ja oppeja. Eikä huolta, et joudu ahmimaan lukemisen kanssa – tapaamisissa käsitellään kirjan yhden tai parin luvun antia kerrallaan.

KirjaKohtaamo™ on paikka, jossa voit jakaa ajatuksia samanlaisista kirjoista kiinnostuneiden ihmisen ryhmässä, luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Kutsu ensimmäiseen KirjaKohtaamoon

Kutsun ensimmäiseen KirjaKohtaamoon hyvinvoinnista kiinnostuneita lukijoita Riihimäelle.

Ensimmäisenä kirjana on tarkoitus käsitellä kirjastoista ja äänikirjapalveluistakin löytyvää Anders Hansenin suomennettua kirjaa Aivoblues: Miksi voimme huonosti vaikka kaikki on hyvin.

Tämä KirjaKohtaamon ensimmäinen kirja herättää mielenkiintoisia ajatuksia mm. yksinäisyyden vaikutuksesta hyvinvointiimme. Voit ehdottaa myös muuta kirjaa käsiteltäväksemme.

Voit ilmoittautua mukaan ensimmäiseen tapaamiseen vaikka et vielä tietäisi haluatko osallistua useampaankin tapaamiseen jatkossa. 

Seuraavien tapaamisten ajankohtia ja tiheyttä voimme suunnitella yhdessä mukaan ilmoittautuvien kesken. Ainakin ensimmäisen tapaamisen kestoksi on suunniteltu 1,5 tuntia, jotta kaikilla on aikaa jakaa ajatuksiaan.

Et tarvitse kirjan aiheesta aiempaa kokemusta tai asiantuntemusta – riittää että olet utelias ja haluat jakaa ajatuksiasi. Pieni ryhmämme tarjoaa sinulle luottamuksellisen ympäristön, jossa voit kokeilla kirjan tarjoamia harjoituksia ja oppeja vertaisiohjaajan ja muiden osallistujien kanssa.

Tämä ensimmäinen KirjaKohtaamo Riihimäellä on maksuton Aivoblues -kirjaan liittyvien kolmen kokoontumisten osalta.

Ota yhteyttä ja lähde mukaan KirjaKohtaamoon.
Laita viestiä nyt ja varmista paikkasi!
Ilmaise kiinnostuksesi sähköpostilla jari@mobicon.fi tai soita puh. 0405 461 461

Kohtaamisiin

Jari Peltola
NLP Coach
Kohtaamo

Riksun Miesten Kohtaamo

Riksun Miesten Kohtaamo

Riksun Miesten Kohtaamo

Kohtaamo tarjoaa paikan keskustella miesten kesken, luottamuksellisesti ja vailla arvostelua, tärkeistä asioista, joista ei tule muualla puhuttua.

Puhua kukin voi sen verran kuin itselle sopii, tietty muillekin tilaa antaen.

Aiemmin vastaavissa ryhmissä on keskusteltu mm. töissä jaksamisesta, ihmissuhteista, omista tunteista, yksinäisyydestä ja näiden kanssa elämisestä.

Kukin ryhmä keskustelee itselleen tärkeistä asioista ja muotoutuu osallistujiensa näköiseksi.

Kiinnostaako Riksun Miesten Kohtaamo?

Keskusteluryhmä voisi aloittaa joulukuussa 2022. Tarkoituksena puhua asioista, joista ei välttämättä ole helppo puhua töissä eikä kavereiden tai läheisten kesken.

Aiheet aiemmissa ryhmissä on liittyneet esim. ihmissuhteisiin, omaan jaksamiseen, yksinäisyyteen jne.

Suunnitteilla alkuun kolme tunnin tapaamista livenä, jossakin rauhallisessa ympäristössä. Jatkosta voidaan keskustella myöhemmin.

Jokainen vuorollaan – omalla tyylillään

Sinulla ei tarvitse olla puhelias, voit osallistua keskusteluun vain sen verran kuin luontevalta tuntuu.

Ryhmän ohjaajana autan keskustelua alkuun ja tarvittaessa pidän huolen, että hiljaisemmatkin saavat vuoronsa.

Jos tällainen kiinnostaa niin jätä yhteystietosi alle. Suunnitellaan porukalla, miten edetään.
Ensimmäinen suunnittelutapaaminen voisi tapahtua myös verkkotapaamisena?

Tämä Riksun Miesten Kohtaamon kolmen kerran kokeilu on maksuton. Mukaan mahtuu enintään 5 miestä.

Voit ilmoittautua jos sinua kiinnostaa keskustella ja kuulla muiden miesten kokemuksia.

Mistä tässä porukassa ei juuri puhuta?

Autoista, urheilusta, uskonnosta ja politiikasta useimmat voivat puhua muissa yhteyksissä, siksi nuo aiheet pääosin sivuutetaan tässä ryhmässä.

Miesten Kohtaamo ei ole terapiaa

Keskustellessa opimme itsestämme ja toisiltamme. Ryhmän ohjaaja ei ole terapeutti, eikä ryhmä tarjoa terapiaa.
Asioiden luottamuksellinen jakaminen kuitenkin tekee yleensä hyvää.

Itse olen saanut vertaisryhmistä paljon ja siksi innostuin aikanaan kouluttautumaan miesryhmien vertaisohjaajaksi. Haluan jakaa saamiani hyviä kokemuksia tämän ryhmän kanssa.

Tule kokeilemaan nämä kolme kertaa niin tiedät, mitä se voi antaa sinulle.

Kokemuksia osallistumisesta

”En olisi uskonut kuinka paljon elämäni tulee tuona Kohtaamon kuuden viikon aikana muuttumaan.”

”Kaikista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta tapaamiset ryhmässä oli mukavia ja koin että itse sain niistä paljon.”

Ilmoittaudu tai kysy ryhmästä täällä 

Tervetuloa mukaan

Jari Peltola

Kohtaamon perustaja, miestenryhmien vertaisohjaaja, NLP Coach

Yksinäisyydestä Kohtaamoon -vertaisryhmä

Yksinäisyydestä Kohtaamoon -vertaisryhmä

Koetko olevasi yksinäinen?

Kohtaamo tarjoaa tilaisuuden keskustella muiden yksinäisyyttä kokeneiden kanssa.

Kohtaamo kokoaa pienen ryhmän keskustelemaan luottamuksellisesti ja ystävällisessä ilmapiirissä.

Puhua kukin voi sen verran kuin itselle sopii, tietty muillekin tilaa antaen.

Aiemmin Kohtaamon järjestämissä ryhmissä on keskusteltu mm. ihmissuhteista, omista tunteista, yksinäisyydestä ja näiden kanssa elämisestä.

Tässä ryhmässä kukin keskustelee itselleen tärkeistä asioista, toisten vuorollaan kuunnellessa.

Yksinäisyydestä Kohtaamoon –  ensimmäinen ryhmä maksutta

Kolmen verkkotapaamisen maksuton kokonaisuus toteutetaan Google Meet -tapaamisina arki-iltaisin.

Tapaamiset järjestetään syys-lokakuussa 2022, viikon välein. Yksi tapaaminen kestää 45 minuuttia. Katso tarkemmin ilmoittautumislomakkeelta.

Ensimmäiseen Yksinäisyydestä Kohtaamoon -ryhmään osallistuminen on maksuton kaikkien kolmen tapaamiskerran osalta. Mukaan mahtuu enintään 5 osallistujaa.

Ilmoittaudu heti tai viimeistään 15.9. mennessä

Maksuttomia ryhmiä on tarjolla vain yksi, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.
Ilmoittaudu Kohtaamon Jari Peltolan ohjaamaan ryhmään 15.9.2022 mennessä.

Tästä ilmoittautumislomakkeelle

Voit ilmoittautua jos sinua kiinnostaa keskustella yksinäisyydestä. Ainakin näiden kolmen tapaamisen verran yksinäisyys helpottaa.

Ehkäpä ryhmä jatkaa tapaamisia myöhemmin omillaan ja yksinäisyys helpottaa niinkin.

Mistä Kohtaamossa ei juuri puhuta?

Autoista, urheilusta, uskonnosta ja politiikasta useimmat voivat puhua muissa yhteyksissä, siksi nuo aiheet pääosin sivuutetaan tässä ryhmässä.

Kohtaamo ei tarjoa terapiaa

Keskustellessa opimme itsestämme ja toisiltamme. Ryhmän ohjaaja ei ole terapeutti, eikä ryhmä tarjoa terapiaa. Asioiden luottamuksellinen jakaminen kuitenkin tekee yleensä hyvää.

Itse olen saanut vertaisryhmistä paljon ja siksi innostuin aikanaan kouluttautumaan miesryhmien vertaisohjaajaksi. Nyt haluan jakaa saamiani hyviä kokemuksia tämän ryhmän kanssa.

Tule kokeilemaan nämä kolme kertaa niin tiedät, mitä vertaisryhmä voi antaa sinulle.

Kokemuksia osallistumisesta

”En olisi uskonut kuinka paljon elämäni tulee tuona Kohtaamon kuuden viikon aikana muuttumaan.”

”Kaikista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta tapaamiset ryhmässä oli mukavia ja koin että itse sain niistä paljon.”

Ilmoittaudu tästä 

Tervetuloa mukaan

 

Jari Peltola

Kohtaamon perustaja, vertaisryhmäohjaaja, NLP Coach

Jos haluat kysyä vielä jotain ennen ilmoittautumista niin voit laittaa sähköpostia osoitteella kohtaamo@mobicon.fi 

Riksun Miesten Kohtaamo

Keskustellaanko näin miesten kesken?

Riksun Miesten Kohtaamo

Kohtaamo tarjoaa paikan keskustella miesten kesken, luottamuksellisesti ja vailla arvostelua, tärkeistä asioista, joista ei tule muualla puhuttua.

Puhua kukin voi sen verran kuin itselle sopii, tietty muillekin tilaa antaen.

Aiemmin vastaavissa ryhmissä on keskusteltu mm. töissä jaksamisesta, ihmissuhteista, omista tunteista, yksinäisyydestä ja näiden kanssa elämisestä.

Kukin ryhmä keskustelee itselleen tärkeistä asioista ja muotoutuu osallistujiensa näköiseksi.

Kiinnostaako Riksun Miesten Kohtaamo?

Keskusteluryhmä voisi aloittaa joulukuussa 2022. Tarkoituksena puhua asioista, joista ei välttämättä ole helppo puhua töissä eikä kavereiden tai läheisten kesken.

Aiheet aiemmissa ryhmissä on liittyneet esim. ihmissuhteisiin, omaan jaksamiseen, yksinäisyyteen jne.

Suunnitteilla alkuun kolme tunnin tapaamista livenä, jossakin rauhallisessa ympäristössä. Jatkosta voidaan keskustella myöhemmin.

Jokainen vuorollaan – omalla tyylillään

Sinulla ei tarvitse olla puhelias, voit osallistua keskusteluun vain sen verran kuin luontevalta tuntuu.

Ryhmän ohjaajana autan keskustelua alkuun ja tarvittaessa pidän huolen, että hiljaisemmatkin saavat vuoronsa.

Jos tällainen kiinnostaa niin jätä yhteystietosi alle. Suunnitellaan porukalla, miten edetään.
Ensimmäinen suunnittelutapaaminen voisi tapahtua myös verkkotapaamisena?

Tämä Riksun Miesten Kohtaamon kolmen kerran kokeilu on maksuton. Mukaan mahtuu enintään 5 miestä.

Voit ilmoittautua jos sinua kiinnostaa keskustella ja kuulla muiden miesten kokemuksia.

Mistä tässä porukassa ei juuri puhuta?

Autoista, urheilusta, uskonnosta ja politiikasta useimmat voivat puhua muissa yhteyksissä, siksi nuo aiheet pääosin sivuutetaan tässä ryhmässä.

Miesten Kohtaamo ei ole terapiaa

Keskustellessa opimme itsestämme ja toisiltamme. Ryhmän ohjaaja ei ole terapeutti, eikä ryhmä tarjoa terapiaa.
Asioiden luottamuksellinen jakaminen kuitenkin tekee yleensä hyvää.

Itse olen saanut vertaisryhmistä paljon ja siksi innostuin aikanaan kouluttautumaan miesryhmien vertaisohjaajaksi. Haluan jakaa saamiani hyviä kokemuksia tämän ryhmän kanssa.

Tule kokeilemaan nämä kolme kertaa niin tiedät, mitä se voi antaa sinulle.

Kokemuksia osallistumisesta

”En olisi uskonut kuinka paljon elämäni tulee tuona Kohtaamon kuuden viikon aikana muuttumaan.”

”Kaikista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta tapaamiset ryhmässä oli mukavia ja koin että itse sain niistä paljon.”

Ilmoittaudu tai kysy ryhmästä täällä 

Tervetuloa mukaan

Jari Peltola

Kohtaamon perustaja, miestenryhmien vertaisohjaaja, NLP Coach

Riksun Miesten Kohtaamo

HR leirinuotio

HR leirinuotio

Haluaisitko kuulla ideoita, jakaa näkemyksiä ja löytää ratkaisuja, miten miehet saadaan purkamaan etätyöahdistukseen liittyviä tuntojaan?

Pieni ryhmä HR-ihmisiä kokoontuu keskustelemaan näistä Zoomiin, etä-leirinuotiolle helmikuussa.

Miesten etätyöhaasteet – ratkaisuja HR leirinuotiolta

Pidempään jatkuva etätyö tuottaa uudenlaisia haasteita, miehille omanlaisiaan.

Etätyö kotona vaikuttaa ihmissuhteisiin ja ihmissuhteiden haasteet työhön. Töissä yksityisasioista puhuminen ei monilta miehiltä suju.

Työt ja elämä ahdistavat kuitenkin vähemmän, kun miehet voivat jakaa kokemuksiaan luottamuksellisesti.

Haluaisitko kuulla ideoita, jakaa näkemyksiä ja löytää ratkaisuja, miten miehet saadaan purkamaan tuntojaan?

Ilmoittaudu HR-ihmisten leirinuotiolle. Keskustelemme miesten etätyöahdistuksen helpottamisesta tunnin Zoom-tapaamisessa, 4-7 HR-ihmisen vertaisryhmässä. Tarkempi ajankohta helmikuulle sovitaan ilmoittautuneiden kesken.

Ratkaisukeskeistä keskustelua vertaisten kesken 

Leirinuotiolle ratkaisukeskeisiä kysymyksiä ja näkemyksiä tuo vertaisryhmien fasilitoija ja NLP Coach Jari Peltola Kohtaamolta.

Jari Peltola kertoo tapaamisessa myös Miesten leirinuotiosta, joka sekin tarjotaan maksutta HR LaaS pilotin yhteydessä. Lue lisää Miesten leirinuotiosta
kohtaamo.fi/miesten-leirinuotio

Ilmoittaudu HR LaaS pilotin kautta

Ilmoittaudu mukaan HR leirinuotiolle Vincit HR LaaS sivun kautta.

Kysy tarvittaessa lisää HR ja Miesten leirinuotioista. Varaa vartin etäpalaveri ennakkoon täältä

Voi olla yhteydessä myös sähköpostilla jari.peltola@mobicon.fi
tai soita P. 0405 461 461

Jari Peltola

Vertaisryhmien fasilitoija, NLP Coach ja Automies-toiminnan perustaja.

 

Riksun Miesten Kohtaamo

Miesten leirinuotio

Miesten etätyöhaasteet – ratkaisuja leirinuotiolta

Pidempään jatkuva etätyö tuottaa uudenlaisia haasteita, miehille omanlaisiaan.

Etätyö kotona vaikuttaa ihmissuhteisiin ja niiden haasteet työhön. Näistä aiheista moni mies vaikenee, vaikkei ehkä kannattaisi.

Miehen työt ja elämä voivat pysyä paremmin hallussa, kun on tilaisuus jakaa ja purkaa yksityisempiä tuntoja luottamuksellisesti. Vertaisten kanssa keskustellen se onnistuu.

Ratkaisuja miesten virtuaaliselta leirinuotiolta

Voisitko jakaa miesten kesken kokemuksia, ideoita ja ratkaisuja virtuaalisella leirinuotiolla keskustellen?

Kokoonnumme etä-leirinuotiolle vaihtamaan ajatuksia 4-7 miehen kesken helmikuusta alkaen 3 kertaa, tunnin kerrallaan Zoomin välityksellä.

Kysy lisää  varaamalla vartin etäpalaveri ennakkoon täältä tai ole yhteydessä sähköpostilla jari.peltola@mobicon.fi

Etä-leirinuotiolle tuo ratkaisukeskeisiä kysymyksiä ja näkemyksiä miesten vertaisryhmien fasilitoija ja NLP Coach Jari Peltola.

Maksutta Vincit HR LaaS pilotin yhteydessä

Miesten leirinuotio tarjotaan Vincit HR LaaS pilotissa 7 ensimmäiselle osallistujalle maksutta. Kysy omalta HR ihmiseltäsi lisää pilotista ja mahdollisuudesta osallistua.

 

Yksinäisyydestä Kohtaamoon -vertaisryhmä

Työntekijän huolet myös työnantajan huolia?

Ovatko työntekijän huolet myös työnantajan huolia?

Pystytkö määrittelemään, johtuuko työntekijän huolet tai peräti uupuminen vain työstä tai muusta elämästä? Johtuuko esim. koronan ja etätöiden mukanaan tuomat haasteet työnantajasta, -tekijästä vai muista tekijöistä?

Yksityiset asiat, kuten parisuhde- tai muut henkilökohtaiset huolet voivat viedä voimia työnteolta. Toisaalta työ voi aiheuttaa ongelmia yksityiselämän puolella.

Sinullekin lienee tärkeämpää se, että ihmisten huolet helpottavat kuin se, mistä ne johtuvat? Yrityksen kannalta on oleellista, että ihmisten työkyky säilyy tai palautuu.

Kuuluuko yksityisasiat työnantajalle?

Yksityiselämän haasteista ei useinkaan puhuta esimiehen ja työntekijän kesken. On kuitenkin kaikkien etu, että aroistakin henkilökohtaisista asioista voi puhua jossain.

Työnantaja voi tarjota mahdollisuuden osallistua työpaikan ulkopuoliseen keskusteluryhmään. Tuen tarjoaminen kannattaa riippumatta siitä, mistä huolet johtuu.

Ohjatussa ryhmässä samankaltaisen haasteen omaavat ihmiset, vertaiset tarjoavat arvokasta tukea toisilleen.

Vähemmän huolia – enemmän työniloa ja tuottavuutta

Kohtaamo järjestää hyvinvointia ja tuottavuutta edistäviä ratkaisukeskeisiä vertaisryhmiä. Luottamuksellinen keskustelu ohjatussa ryhmässä mahdollistaa paluun työvireeseen nopeammin.

Ryhmiin voi osallistua myös omalla kustannuksella jos työnantaja ei voi tukea työntekijää näin. Kohtaamo järjestää vertaisyhmiä erikseen myös esimiehille ja yrittäjille.

Vertaisryhmiä myös korona-huolten käsittelyyn

Vertaisryhmissä voidaan käsitellä mm. korona-huolia, parisuhteen haasteita ja työssä jaksamista.

Miten myyjäsi selviävät loman jälkeen töihin?

Miten myyjäsi selviävät loman jälkeen töihin?

Miten myyjäsi selviävät koronan ja loman jälkeen töihin?

Myyjäsi pääsivät korona-kevään aikana tapaamaan asiakkaita huomattavasti vähemmän kuin normaalisti, vai kuinka? 

Monet ovat tehneet etänä minkä ovat voineet. Ihmisiä kasvokkain tapaamaan tottuneelle myyjälle etätyö ei ole välttämättä ollut helppoa.

Sosiaalisten kontaktien puute ja paine

Myyjät, edustajat, myyntipäälliköt ja vastaavat ovat usein melko sosiaalista porukkaa. Koronan tuomat rajoitukset eivät ole olleet sosiaalisille ihmisille helppoja. 

Toisaalta kotona on voitu nähdä puolisoa ja perhettä totuttua enemmän. Jonkin aikaa se on tehnyt hyvää monelle. Mutta rakasta perhettäkin voi saada nähdä enemmän kuin tarpeeksi. Ihmiset tarvitsevat elämäänsä muitakin ihmisiä. Korona on rajannut näitä kohtaamisia paljon pois.

Näiden haasteiden lisäksi monen myyjän mieltä painaa kaupankäynnin nihkeys, kenties oma toimeentulokin.

Palaavatko myyjäsi lomalta työkykyisinä?

Myyjäsi jäävät kohta lomalle jos eivät jo ole. Jos monella tavalla haasteellinen kevät on kuormittanut heitä, niin missä kunnossa he palaavat lomilta? 

Toiveesi varmasti on, että hyvissä voimin. Parhaimmillaan he palaavat levänneinä ja innolla töihin. Toivon varaan asiaa ei kannattaisi kuitenkaan jättää.

Normaaliaikoinakin kesäloma koettelee monen parisuhteen kestävyyttä. Tavallisesti parisuhdeterapiaan on lomien jälkeen pitkät jonot. Nyt ne jonot ovat alkaneet jo korona-kevään aikana. 

Mitä tapahtuu työkyvylle jos parisuhde rakoilee tai päättyy? 

Omasta kokemuksesta osaan sanoa, että myynti ei todellakaan ole helppoa, kun parisuhde on kuralla. Ajatukset harhailevat ihan muualla kuin työssä ja asiakkaan tarpeissa. 

Vaikka olen vuosia monella tapaa kehittänyt itseäni ihmissuhdetaidoissa ja tunteiden käsittelyssä, on itseään vaikea valmentaa myrskyn keskellä. Siksi olen hakenut apua niin vertaisryhmistä kuin valmentajilta omissa haasteissani. 

Tukea ihmissuhteiden haasteisiin tulee tarvitsemaan moni vielä kesän mittaan. Olisiko työnantajan viisasta tarjota tukea ennen kuin työntekijän parisuhdeongelmat kärjistyvät? 

Tukea saaneet ihmiset voisivat palata hyvässä työvireessä lomalta.

Kuuluuko henkilökohtaiset asiat työnantajalle? 

Voi ajatella, että parisuhde ja muut henkilökohtaiset asiat ei kuulu työnantajalle. Ne kuitenkin vaikuttavat työhön, kuuluivat tai eivät. 

Jos työt sujuu paremmin ja kauppa käy tarjoamalla tukea henkilökohtaiseen elämään, niin kannattaisiko tuki näissäkin asioissa nähdä tuottavana investointina?

Kuinka helppoa parisuhteen vaikeuksista on puhua esimiehelle?

Arvelen, että harvemmassa on ne työsuhteet, joissa on luontevaa puhua parisuhteen haasteista.

Kuinka helppoa on ottaa puheeksi, miten myyjäsi oikeasti voivat tai miten puolison kanssa menee? Usein näitä on helpompaa käsitellä jonkun ulkopuolisen kanssa.

Näin voit helpottaa omaa ja tiimisi tilannetta 

Ihmisten on tärkeää päästä jakamaan tuntojaan luottamuksellisesti, sellaisten ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät hänen tilanteensa. Keskustelu vastaavan tilanteen kokeneen tai samassa tilanteessa olevien kanssa on usein se mitä tarvitaan. 

Olen itse käynyt läpi avioeron ja perheen hajoamisen käytännössä myyntitöitä tehdessä eli yrittäjänä. Valitettavasti senkin jälkeen olen päätynyt hankkimaan kokemusta muista parisuhde-haasteista.

Ihmisisuhdeasioihin itselle ratkaisuja hakiessa olen löytänyt monia keinoja välttää tai ainakin selvitä parisuhteiden karikoista. Vertaistuki on ollut tärkeässä roolissa.

Ota ihmistesi avuksi Kohtaamon vertaisryhmät

Kohtaamo järjestää tänä kesänä vertaisryhmiä myös myyjille.

Ohjatuissa vertaisryhmissä samankaltaisen haasteen ja taustan omaavat ihmiset voivat jakaa ajatuksia vertaisten kesken luottamuksellisesti.

Aidot kohtaamiset ja ajatusten jakaminen vastaavassa tilanteessa olevien kesken tekevät hyvää niin työssä kuin sen ulkopuolella.

Kuvittele jos sinunkin ihmiset saisivat tukea näin 

Alla palautetta Kohtaamon edellisestä vertaisryhmästä.

“Kaikista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta tapaamiset ryhmässä oli mukavia ja koin että itse sain niistä paljon.”

“En olisi uskonut kuinka paljon elämäni tulee tuona Kohtaamon kuuden viikon aikana muuttumaan.”

Uskon myös sinun ihmistesi hyötyvän Kohtaamon vertaisryhmään osallistumisesta. Tarjoatko tähän mahdollisuuden?

Ota yhteyttä niin keskustellaan, miten ja keille tätä mahdollisuutta voit tarjota.

Vai ottaako hän oluen tuekseen?

Yksi vaihtoehto on jättää ihmiset oman onnensa nojaan. Moni ottaa nojaksi vasta avatut kesäterassit ja olutta. Osa pystyy lopettamaan ottamisen ennen kuin se karkaa käsistä.

Sinä voit tarjota Kohtaamon avulla ihmistesi tueksi jotain toimivampaa. Ota yhteyttä.

Jari Peltola
Puh. 0405 461 461
jari@vapauttamo.fi


Kokoontumiset tilanteen mukaan etänä tai livenä

Ryhmät kokoontuvat tilanteen mukaan etänä tai livenä. Otamme huomioon mahdolliset toiveet osallistua anonyymisti ja työnantajaa esiin tuomatta.

Kohtaamo järjestää vertaisryhmiä myös työuupumuksen ehkäisemiseen ja siitä toipumiseen.

Ota yhteyttä. Kerron, miten voit auttaa ihmisiäsi voimaan paremmin ihmissuhteissaan ja palaamaan hyvissä voimissa takaisin töihin. 

Kohtaamon vertaisryhmät ei ole terapiaa vaan keskinäistä kokemusten jakamista

Vertaisryhmä ei ole terapiaa tai valmennusta vaan nimensä mukaisesti vertaisten ohjattuja kohtaamisia.

Vertaisten kesken jaetut kokemukset voivat auttaa hankalien tilanteiden käsittelyä ja asioissa eteenpäin.

Kohtaamon vertaisryhmien ohjaajana toimii Jari Peltola, Miessakkien kouluttama miesryhmien vertaisohjaaja, Vapauttamon NLP Coach ja Automies vapaaehtoistoiminnan perustaja.

Jari Peltola
Puh. 0405 461 461
jari@vapauttamo.fi

 

Lue Äijä Kohtaamon taustasta Keski-Uusimaa Viikko -lehdessä

Lue Äijä Kohtaamon taustasta Keski-Uusimaa Viikko -lehdessä

 

Lue juttu 10.9. alkavasta miesten miesten vertaisryhmästä, Äijä Kohtaamosta viikonloppuna ilmestyvästä Keski-Uusimaa Viikko -lehdestä.
Tai katso jo perjantaina ennakkoon Keski-Uusimaan verkkosivuilta.

Äijä Kohtaamossa keskustelllaan nykyisistä ja päättyneistä parisuhteista sekä niiden herättämistä tunteista ja ajatuksista. Tarkoituksena oppia omista ja muiden kokemuksista sekä voida entistä paremmin.

Lue juttu ja levitä sanaa miehille, joille miesten vertaisryhmä voisi olla hyvä juttu. Ilmoittaudu mukaan jos ole mies ja haluat keskustella luottamuksellisesti miesten jutuista.

Lue lisää Äijä Kohtaamosta edellisestä artikkelista tai ilmoittaudu mukaan maanantai-iltaan 9.9. mennessä.

P.S.  Artikkelin kuvalla ei ole mitään tekemistä Äijä Kohtaamon kanssa. Mutta ehkä Automies ajossa ollut Mustang kiinnitti muutaman ihmisen huomion 🙂