Valitse sivu

 

Äijä Kohtaamo on miesten vertaisryhmä, jossa keskustellaan parisuhteeseen ja miehenä olemiseen liittyvistä asioista ja tunteista.

Tämä ensimmäinen Äijä Kohtaamo on maksuton kolmen kerran kokonaisuus. Yksi tapaaminen kestää puolitoista tuntia. Osallistujia on enintään 7 miestä.

Ilmoittaudu mukaan tähän ensimmäiseen maksuttomaan Äijä Kohtaamoon maanantai iltaan 9.9. 2019 mennessä.

Ensimmäinen Äijä Kohtaamo kokoontuu Järvenpäässä Perhetalo Joutsikin viihtyisissä tiloissa, Valtuustonkatu 3, Järvenpää.

Tilan tarjoaa käyttöömme Järvenpään kaupungin Hyvinvoinnin palvelualue. Samoissa tiloissa tarjotaan perheiden hyvinvointia tukemaan varhaisen tuen perheohjausta.

Äijä Kohtaamo on oma ohjelmansa, eikä liity kaupungin palveluihin muutoin kuin tilojen osalta. Perheohjauksessa nähtiin kuitenkin miesten vertaisryhmän olevan hyvä lisä heidän palveluihinsa ja siksi sieltä tarjottiin tilat ensimmäiselle Äijä Kohtaamolle.

Kiitokset tilojen tarjoamisesta perheohjauksen Janika Saarni sekä Hyvinvoinnin palvelualueen päällikkö Marja Häyhä.

Miesten vertaisryhmä, jossa keskustellaan miesten juttuja

Äijä Kohtaamo on miesten vertaisryhmä, jossa voi vapaasti ja arvostelematta keskustella kunkin mieltä askarruttavista asioista.

Ensimmäisen Äijä Kohtaamon aiheena on parisuhteeseen liittyvät haasteet. Toki ryhmään voi osallistua jo ennen kuin isompia haasteita pääsee syntymään. Tervetulleita ovat myös jo eronneet tai eroa pohtivat miehet.

Ryhmä sopii myös jo aikaa sitten eronneelle , jos tuntuu, että jotain asioita on jäänyt käsittelemättä. Näin ei tule vietyä menneiden suhteiden ongelmia uuteen suhteeseen.

Ryhmään osallistumisen ei tarvitse liittyä millään tavalla eroamiseen. Riittää jos halua keskustella näistä aiheista ja kenties siinä kehittyä samalla.

Vertaisryhmä ei ole terapiaa vaan kokemusta jakamista

Vertaisryhmässä opimme itsestämme ja toisiltamme. Ryhmän vertaisohjaaja ei ole terapeutti, eikä ryhmä tarjoa terapiaa. Sen sijaan kokemus voi olla hyvää tekevä ja omaa ajattelua avartava.

Itse olen saanut vertaisryhmistä paljon ja siksi innostuin aikanaan kouluttautumaan miesryhmien vertaisohjaajaksi.

Vertaisryhmässä keskustellaan omista ajatuksista ja tuntemuksista. Kuunnellessa voidaan saada oivalluksia muiden kokemuksista. Asioiden luottamuksellinen jakaminen tekee yleensä hyvää.

Tule kokeilemaan nämä kolme kertaa niin tiedät, mitä se voi antaa sinulle. Tule mukaan, saatat yllättyä vaikutuksista.

Jari Peltola Äijä Kohtaamon perustaja, miestenryhmien vertaisohjaaja sekä NLP Coach