Valitse sivu

Miten myyjäsi selviävät koronan ja loman jälkeen töihin?

Myyjäsi pääsivät korona-kevään aikana tapaamaan asiakkaita huomattavasti vähemmän kuin normaalisti, vai kuinka? 

Monet ovat tehneet etänä minkä ovat voineet. Ihmisiä kasvokkain tapaamaan tottuneelle myyjälle etätyö ei ole välttämättä ollut helppoa.

Sosiaalisten kontaktien puute ja paine

Myyjät, edustajat, myyntipäälliköt ja vastaavat ovat usein melko sosiaalista porukkaa. Koronan tuomat rajoitukset eivät ole olleet sosiaalisille ihmisille helppoja. 

Toisaalta kotona on voitu nähdä puolisoa ja perhettä totuttua enemmän. Jonkin aikaa se on tehnyt hyvää monelle. Mutta rakasta perhettäkin voi saada nähdä enemmän kuin tarpeeksi. Ihmiset tarvitsevat elämäänsä muitakin ihmisiä. Korona on rajannut näitä kohtaamisia paljon pois.

Näiden haasteiden lisäksi monen myyjän mieltä painaa kaupankäynnin nihkeys, kenties oma toimeentulokin.

Palaavatko myyjäsi lomalta työkykyisinä?

Myyjäsi jäävät kohta lomalle jos eivät jo ole. Jos monella tavalla haasteellinen kevät on kuormittanut heitä, niin missä kunnossa he palaavat lomilta? 

Toiveesi varmasti on, että hyvissä voimin. Parhaimmillaan he palaavat levänneinä ja innolla töihin. Toivon varaan asiaa ei kannattaisi kuitenkaan jättää.

Normaaliaikoinakin kesäloma koettelee monen parisuhteen kestävyyttä. Tavallisesti parisuhdeterapiaan on lomien jälkeen pitkät jonot. Nyt ne jonot ovat alkaneet jo korona-kevään aikana. 

Mitä tapahtuu työkyvylle jos parisuhde rakoilee tai päättyy? 

Omasta kokemuksesta osaan sanoa, että myynti ei todellakaan ole helppoa, kun parisuhde on kuralla. Ajatukset harhailevat ihan muualla kuin työssä ja asiakkaan tarpeissa. 

Vaikka olen vuosia monella tapaa kehittänyt itseäni ihmissuhdetaidoissa ja tunteiden käsittelyssä, on itseään vaikea valmentaa myrskyn keskellä. Siksi olen hakenut apua niin vertaisryhmistä kuin valmentajilta omissa haasteissani. 

Tukea ihmissuhteiden haasteisiin tulee tarvitsemaan moni vielä kesän mittaan. Olisiko työnantajan viisasta tarjota tukea ennen kuin työntekijän parisuhdeongelmat kärjistyvät? 

Tukea saaneet ihmiset voisivat palata hyvässä työvireessä lomalta.

Kuuluuko henkilökohtaiset asiat työnantajalle? 

Voi ajatella, että parisuhde ja muut henkilökohtaiset asiat ei kuulu työnantajalle. Ne kuitenkin vaikuttavat työhön, kuuluivat tai eivät. 

Jos työt sujuu paremmin ja kauppa käy tarjoamalla tukea henkilökohtaiseen elämään, niin kannattaisiko tuki näissäkin asioissa nähdä tuottavana investointina?

Kuinka helppoa parisuhteen vaikeuksista on puhua esimiehelle?

Arvelen, että harvemmassa on ne työsuhteet, joissa on luontevaa puhua parisuhteen haasteista.

Kuinka helppoa on ottaa puheeksi, miten myyjäsi oikeasti voivat tai miten puolison kanssa menee? Usein näitä on helpompaa käsitellä jonkun ulkopuolisen kanssa.

Näin voit helpottaa omaa ja tiimisi tilannetta 

Ihmisten on tärkeää päästä jakamaan tuntojaan luottamuksellisesti, sellaisten ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät hänen tilanteensa. Keskustelu vastaavan tilanteen kokeneen tai samassa tilanteessa olevien kanssa on usein se mitä tarvitaan. 

Olen itse käynyt läpi avioeron ja perheen hajoamisen käytännössä myyntitöitä tehdessä eli yrittäjänä. Valitettavasti senkin jälkeen olen päätynyt hankkimaan kokemusta muista parisuhde-haasteista.

Ihmisisuhdeasioihin itselle ratkaisuja hakiessa olen löytänyt monia keinoja välttää tai ainakin selvitä parisuhteiden karikoista. Vertaistuki on ollut tärkeässä roolissa.

Ota ihmistesi avuksi Kohtaamon vertaisryhmät

Kohtaamo järjestää tänä kesänä vertaisryhmiä myös myyjille.

Ohjatuissa vertaisryhmissä samankaltaisen haasteen ja taustan omaavat ihmiset voivat jakaa ajatuksia vertaisten kesken luottamuksellisesti.

Aidot kohtaamiset ja ajatusten jakaminen vastaavassa tilanteessa olevien kesken tekevät hyvää niin työssä kuin sen ulkopuolella.

Kuvittele jos sinunkin ihmiset saisivat tukea näin 

Alla palautetta Kohtaamon edellisestä vertaisryhmästä.

“Kaikista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta tapaamiset ryhmässä oli mukavia ja koin että itse sain niistä paljon.”

“En olisi uskonut kuinka paljon elämäni tulee tuona Kohtaamon kuuden viikon aikana muuttumaan.”

Uskon myös sinun ihmistesi hyötyvän Kohtaamon vertaisryhmään osallistumisesta. Tarjoatko tähän mahdollisuuden?

Ota yhteyttä niin keskustellaan, miten ja keille tätä mahdollisuutta voit tarjota.

Vai ottaako hän oluen tuekseen?

Yksi vaihtoehto on jättää ihmiset oman onnensa nojaan. Moni ottaa nojaksi vasta avatut kesäterassit ja olutta. Osa pystyy lopettamaan ottamisen ennen kuin se karkaa käsistä.

Sinä voit tarjota Kohtaamon avulla ihmistesi tueksi jotain toimivampaa. Ota yhteyttä.

Jari Peltola
Puh. 0405 461 461
jari@vapauttamo.fi


Kokoontumiset tilanteen mukaan etänä tai livenä

Ryhmät kokoontuvat tilanteen mukaan etänä tai livenä. Otamme huomioon mahdolliset toiveet osallistua anonyymisti ja työnantajaa esiin tuomatta.

Kohtaamo järjestää vertaisryhmiä myös työuupumuksen ehkäisemiseen ja siitä toipumiseen.

Ota yhteyttä. Kerron, miten voit auttaa ihmisiäsi voimaan paremmin ihmissuhteissaan ja palaamaan hyvissä voimissa takaisin töihin. 

Kohtaamon vertaisryhmät ei ole terapiaa vaan keskinäistä kokemusten jakamista

Vertaisryhmä ei ole terapiaa tai valmennusta vaan nimensä mukaisesti vertaisten ohjattuja kohtaamisia.

Vertaisten kesken jaetut kokemukset voivat auttaa hankalien tilanteiden käsittelyä ja asioissa eteenpäin.

Kohtaamon vertaisryhmien ohjaajana toimii Jari Peltola, Miessakkien kouluttama miesryhmien vertaisohjaaja, Vapauttamon NLP Coach ja Automies vapaaehtoistoiminnan perustaja.

Jari Peltola
Puh. 0405 461 461
jari@vapauttamo.fi